DSPA Aerosol Söndürme Sistemleri

DSPA Aerosol Söndürme Sistemleri: Yenilikçi Yangın Söndürme Çözümleri

DSPA Aerosol Söndürme Sistemleri Hakkında
DSPA yangın söndürme amaçlarıyla kullanılan son derece yenilikçi aerosol jeneratörlerinin lider üreticisidir. DSPA dünya genelinde endüstriyel tesisler, itfaiyeciler, ilk müdahale ekipleri tarafından tercih edilen aerosol jeneratörlerinin öncü üreticisidir. 

DSPA.nl, 1987 yılında ürün yelpazesini geliştirmeye başladı. Bu tarih, dünya çapında imzalanan Montreal Protokolü'nün etkileriyle birlikte geldi. Halon'un (BCF) yasaklanması, DSPA'nın Halon yerine geçecek çözümleri geliştirmesine ilham verdi. İlk aerosol jeneratörlerinin üretimi 1992'de başladı ve bu ürünler, yanma sürecini etkileme prensibiyle Halon'un yerini aldı.

Toz Aerosol: Kuru, Hızlı ve Etkili Yangın Söndürme Çözümü

Toz aerosolü, basınçlandırılmış kırmızı bir kutu içinde bulunan bileşikten oluşan katı bir aerosoldür. Bu bileşik, gazla çevrelenmiş son derece ince bölünmüş katı parçacıklar halinde hacimsel olarak genişleyerek hızla aerosole dönüşür. Bu aerosol, bir gaz gibi davranır ve etkili ve kuru bir yangın söndürme maddesi oluşturur.

Aerosol, bir aktivasyon cihazı olarak da bilinen bir başlatıcı tarafından etkinleştirilen katı aerosol oluşturucu bileşiğin yanma süreciyle otomatik olarak üretilir.

Katı mikro parçacıklar, yangının yanma sürecine kimyasal düzeyde saldırarak bölgeyi tamamen doldurur. Sonuç olarak, alevler anında bastırılır ve ateşteki enerji bastırılır. Hızlı tepki süresiyle yangınların etkili bir şekilde kontrol altına alınması sağlanır.

 

DSPA Aerosolün Söndürme Mekanizması

DSPA Aerosol, diğer birçok söndürme maddesinden farklı olarak, oksijen seviyelerini bozmadan yangındaki zincirleme reaksiyona müdahale eder.

Yangının zincirleme reaksiyonu için temel olan yangın yayılma radikalleri (OH, H ve O) ile DSPA Aerosol, yangın bölgesi içinde kimyasal müdahale yoluyla etkileşime girer ve bu serbest radikalleri bastırır. Bu sayede yangının devam eden zincirleme reaksiyonunu durdurur.

Bu sürece negatif kataliz denir: DSPA Aerosol'ün radikallerle etkileşimi, OH radikallerine yapışarak enerji zincirini kırar. Bu etkileşim sonucunda, zincirleme reaksiyona katkıda bulunmayacak yeni ve kararlı moleküller oluşur. Küçük aerosol partikülleri, bu radikalleri yakalayarak geniş bir yüzey alanı sağlar ve onları etkili bir şekilde söndürücü maddelere dönüştürür.

DSPA Aerosolün Avantajları

 

DSPA Etkili ve Verimlidir

DSPA Aerosol, yangındaki zincirleme reaksiyona etkili bir şekilde müdahale ederek hızlı ve etkili bir söndürme sağlar.

Yangını söndürmek için örneğin sadece 32-110 g/m3 DSPA Aerosol yeterli olan bir mahalde geleneksel sistemlerle kıyaslandığında aynı boyuttaki bir mahalde FM-200 ile 550-950 g/m3, NOVEC-1230 ile 690-1188 g/m3 miktarda yangın söndürme ajanı kullanmak gerekmektedir.  Bu nedenle, DSPA Aerosol Söndürme Sistemi alternatif söndürme ajanlarına göre çok daha verimli ve etkilidir.

DSPA Aerosol Söndürme Sistemleri -40°C ile +75°C ile arasında değişen sıcaklıklarda %95'e varan nemin olduğu çalışma koşullarında uygulanabilir.

Güvenli

DSPA jeneratörleri basınçsızdır ve tahliye sırasında oda veya nesne içindeki basıncı artırmazlar, bu da cihazın taşınmasını, kurulumunu ve kullanımını kolay ve güvenli hale getirir. DSPA, ABD'deki Çevre Koruma Ajansından SNAP listesine sahiptir. DSPA Aerosol sıfır Ozon Tüketme Potansiyeli, sıfır Küresel Isınma Potansiyeli ve ihmal edilebilir bir Atmosfer Ömrü ile çevre dostudur. İnsanlara veya hayvanlara da zararlı değildir.

Kurulumu ve bakımı kolaydır

DSPA jeneratörleri, geleneksel yangın algılama sistemlerine kolayca bağlanır. Devam eden (üretim) süreçleri kesintiye uğratmadan kurulum mümkündür. İlave olarak borulama işine gerek yoktur ve diğer geleneksel sistemlere kıyasla çok daha az bakım gerektirir. Yaklaşık 15 yıl hizmet ömürleri vardır. 

DSPA Aerosol Söndürme Sistemleri: Verimlilik, Güvenlik ve Kolaylık Açısından Diğer Sistemlere Üstündür

Yangın sınıflarına göre DSPA Aerosolünün diğer söndürme ajanları ile karşılaştırma tablosu aşağıdadır.

Sertifikasyonlar


Kalite, güvenilirlik, hizmet ve sürekli yenilikçilik odaklarına sahip DSPA Aerosol Söndürme Sistemleri ile BTS iş birliği Müşterilerimize optimal maliyetler sunan çözümler sunmaktadır.