Pasif Yangın Yalıtımı

Yangının bina içinde bir bölgeden (zon) diğer bir bölgeye ilerleyişini önlemek için Pasif Yangın Durdurucu Sistemler kullanılmaktadır. Yangınlarda can kayıpları duman ve zehirli gaz zehirlenmelerinden veya dumanın bina içindeki görüşü engellemesi sebebiyle tahliye problemlerinden olmaktadır. 

Maddi kayıplarla birlikte can kayıplarını önlemenin en etkili yolu binadaki yangın bölmelerinde Pasif Yangın Durdurucu Sistemlerin uygulanmasıdır. Pasif yangın güvenlik önlemleri, birçok ülkede, bina inşa yönetmeliklerinin en önemli bölümlerini oluşturmaktadır.

Pasif yangın güvenlik önlemleri yapının her alanında detaylı bir şekilde ele alınmalıdır. Bina içinde yangına karşı en hassas bölgelerden birisi Elektrik ve Mekanik tesisat şaftlarıdır. Yangının bina içinde çok hızlı bir şekilde yayılmasına neden olan yerlerin başında bu şaftlar gelmektedir. Elektrik, ısıtma, havalandırma ve benzeri tesisatın yangın bölmesinden geçmesi durumunda, tesisat çevresinde ve boyunca bazı riskli mahallerde yangın durdurucu malzemeler uygulanmalıdır.

BTS Yangın teknik ve idari kadrosunun 25 yılı aşan deneyimi ve sahip olduğu geniş ürün yelpazesi sayesinde, müşterilerinin tüm isteklerine alternatifli çözümler ile cevap verebilecek bir organizasyona sahiptir. Üretim tesisleri, fabrikalar, ticari binalar, konut ve otoparklar gibi tüm yaşam ve üretim alanlarında, genel yangın emniyetinin ayrılmaz bir parçası olan Pasif Yangından Korunma Sistemleri ve Yangın Yalıtımı konusunda uluslararası standartlara sahip dahili, harici ve exproof ortamlara uygun geniş ürün yelpazesi ile uygun çözümleri müşterilerinin hizmetine sunabilmektedir.