Çevre Güvenlik Sistemleri

Çevre güvenlik sisteminin ana amacı, korunan tesis için herhangi bir müdahalenin erken tespit edilmesi ve sonraki müteakip adımları atmak için güvenlik personelininönceden uyarılarak zaman kazandırılmasıdır.Çevre güvenlik sisteminin saha uygulaması genelde sensör kablonun telçit üzerine serilmesi veya toprak altına gömülmesi şeklindedir.

Bir sanayi tesisine veya özel mülkiyete ait arazinin yapıyayaklaşma sınırının güvenliğini sağlar ve hareketli şüpheli bir nesne için ilk savunma hattıdır.Tespitin teşhisi ve müdahalesi için diğer güvenlik sistemleri ve alarmlarla birlikte kullanılmalıdır. 

Pek çok tesiste çevre güvenlik amacıyla kurulmuş analog veya IP tabanlı kamera sistemleri vardır,hatta bunların bazılarında video içerik analizi yapan kameralarda mevcuttur. Yapılan araştırma ve istatistikler hırsızlık, vandalizm vb. suçların genelde gece saatlerinde ve sisli hava koşullarında gerçekleştiğini işaret etmektedir.  Video içerik analizine sahip kameralar ile korunmuş bir tesis bile olsa gece ve sisli koşullarda güvenlik sağlaması hiçte kolay değildir, ki birçok mevcut uygulama da bunu kanıtlar niteliktedir. Dolayısıyla tesisin çevresinin fiziksel bir sensör kablo ile korunması ve güvenlik personeline uyarı vermesi ve aynı zamanda sesli ve ışıklı uyarı-alarm sistemlerini aktive etmesi caydırıcı, stabil ve en doğru çözüm olacaktır.  

Türkiye genel temsilcisi olduğumuz Bandweaver firması, 2002 yılında kurulduğu günden bu yana müşterileri için gelişmiş fiber optik izleme sensörleri ve entegre teknolojiler sunmaktadır.

Yıllar içinde, Bandweaver’ın yenilikçi teknolojik sistemler portföyü büyümüşve şu anda, Dağıtılmış Sıcaklık Algılama (DTS) ve Dağıtılmış Akustik Algılama (DAS) ve entegre akıllı akıllı yazılım çözümleri dahil olmak üzere geniş bir yelpazede algılama teknolojilerini tüm dünyaya sunmuş ve global pazarda hatırı sayılır proje referanslarına ulaşmıştır.

BTS Yangın teknik ve idari kadrosunun 25 yılı aşan deneyimi ve sahip olduğu geniş ürün yelpazesi sayesinde, müşterilerinin tüm isteklerine alternatifli çözümler ile cevap verebilecek bir organizasyona sahiptir. Üretim tesisleri, fabrikalar, ticari binalar, konut ve otoparklar gibi tüm yaşam ve üretim alanlarında, genel yangın emniyetinin ayrılmaz bir parçası olan Çevre Güvenlik Sistemleri konusunda uluslararası standartlara sahip dahili, harici ve exproof ortamlara uygun geniş ürün yelpazesi ile uygun çözümleri müşterilerinin hizmetine sunabilmektedir.