KBS Coating, KBS FoamCoat Elektrik Kabloları için Özel Yangın Durdurucu Kaplama Malzeme

BASF- KBS Passive Fire Protection System

Uluslararası bir Kimya Devi olan Alman BASF firmasının yangın koruma sistemi markası olan KBS ile pasif yangın korumasını geniş ve kaliteli ürün portföyü ile sağlamaktadır. KBS ürünlerinin oluşturduğu sistem çözümleri binalardave endüstriyel tesislerde yangın güvenliği standartları içinde en yüksek düzeyde koruma sağlar.

BASF KBS ürünleri ile yangından korunma alanında 60 yılı aşkın bir deneyime sahiptir ve kendi araştırma faaliyetleri, uygulama teknolojileri ve test koşulları sayesinde, işletmelerin özel şartlarına ve gereksinimlerinize uyacak çözümleri kolaylıkla bulabilmektedir.

Yılların tecrübesine dayanan uzmanlığı, yüksek kalite standartları ve yenilikçi yapısıyla, yangın yönetmeliklerine uygun onaylı ve sertifikalı ürünler sunmaktadır.

KBS Coating

Kaplama tipi yangın durdurucu malzeme su bazlı bir kaplama olup, özellikle kablo ve kablo demetleri üzerinde ve kablo şaftlarında yangını durdurmak için özel olarak üretilmiştir. Nemden, sudan ve korozifsolvent veya bu gibi kimyasal karışımlardan hiçbir şekilde etkilenmemekte ve deforme olmamaktadır. Zor çevresel şartlara karsı dirençlidir ve bu gibi ortamlarda yangına karsı direnç katsayısını kaybetmemektedir. 

Kaplama’nın (coating) kullanılmasının ana amacı dikey veya yatay kablo yollarında muhtemel bir yangın durumunda alevin kablo üzerinden yayılmasını önlemektir. 

Coating ayrıca yangın ve sıcaklıktan dolayı kablo üzerinde oluşabilecek kısa devreyi de geciktirir.

Ablative tip kaplama olan Coating’in LOI (LimitingOxygen Index) değeri 100 ‘dür. Bu değer malzeme içinde hiç Oksijen olmadığı ve kesinlikle yanmaya karşı dirençli olduğunu göstermektedir.

Coating hem fırça hem de sprey boya tabancası ile kullanılabilmektedir.

Coating ayrıca Panel tipi kaplamalar ile birlikte kullanılabilmektedir. Mineral yün panel üzerine uygulanan “coating’’ ile kablo şaftlarında yangın geçişini engellemek mümkün olmaktadır.

Coating uygulandığı elektrik kablolarında kablonun akım tasıma kapasitesine (ampacity) hiçbir etki yapmamaktadır.

Coating’in insan vücuduna ve derisine hiçbir yan etkisi yoktur. Asbestos, fosfat gibi zararlı maddeler içermemektedir.

Coating elektrik kablolarını sadece yangına karsı korumakla kalmayıp, aynı zamanda kötü hava şartlarına karsı da direncini arttırmaktadır.

IEC60332-3, DIN4102, ASTM-D2863, FM3971, BS476 

KBS FoamCoat

Kaplama tipi yangın durdurucu malzeme su bazlı Intumescent bir kaplama olup, özellikle dahili ortamlarda kablo ve kablo demetleri üzerinde ve/veya elektrik ve mekanik şaftlarda yangını durdurmak için özel olarak üretilmiştir.

Kaplama’nın (FoamCoat) kullanılmasının ana amacı dikey veya yatay şaft geçişlerinde muhtemel bir yangın durumunda yangının ilk safhasında oluşacak duman, zehirli gaz ve buharı şaft boşlukları içinden binaya yayılmasını önlemektir.

Intumescent tip olmasından dolayı FoamCoat yangın ile karşılaştığında orijinal kalınlığını 50 katı arttırarak genişlemektedir. 

FoamCoat hem fırça hem de sprey boya tabancası ile kullanılabilmektir.

FoamCoat ayrıca Panel tipi kaplamalar ile birlikte kullanılabilmektir. Mineral taşyünü panel üzerine uygulanan “Foamcoat“ ile hem elektrik hem de mekanik şaftlardaki yangın zonlarında yangın geçişini engellemek mümkün olmaktadır.

FoamCoat’in insan vücuduna ve derisine hiçbir yan etkisi yoktur. Asbestos, fosfat gibi zararlı maddeler içermemektedir.

ETA-15-0656