ZETA Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemleri

Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemi Nedir?

Yangın alarm sistemleri adreslenebilir ve konvansiyonel olmak üzere iki ana gruba ayrılmaktadır. Adreslenebilir sistemlerde hata ve yangın alarmları noktasal olarak belirlenirken konvansiyonel sistemlerde bölgesel olarak belirlenmektedir. 

Konvansiyonel yangın alarm sistemlerinde, panelde görülen alarmların, binanın hangi bölgesinde olduğunun en çabuk şekilde tespit edilebilmesi için yangın zonu kavramı ortaya çıkmıştır. Bu kavrama göre bina içindeki bir mahal veya birbiri ile ilişkili birkaç mahal birleştirilerek yangın zonları oluşturulur.Oluşturulan bu yangın zonları kontrol panelinin kapasitesini belirlemektedir. Standartlara göre her yangın zonu maksimum 2000 m2’lik bir alana sahip olabilir.Her yangın zonunda minimum 1 adet yangın alarm butonu ve yangın alarm sireni bulunmalıdır.

Yangın alarm paneli, güvenlik odaları gibi 24 saat sürekli insan bulunan yerlere konulmalıdır. Panel üzerindeki sesli ve ışıklı uyarılarla kullanıcılar herhangi bir alarma karşı uyarılmalıdır. Bu uyarılar sayesinde gelen alarmın tipi ve hangi yangın zonunda olduğu tespit edilmelidir. Kontrol paneli üzerinde bulunan tuşlar kullanılarak sirenlerin susturulması, panelin reset edilmesi, bazı cihazların devre dışı bırakılması gibi işlemler kolaylıkla yapılabilmelidir. Ayrıca panel üzerinde bulunan bir anahtar vasıtasıyla görevli insanların dışındaki kişilerin yangın alarm kontrol paneline dolayısı sistemine müdahale etmesi engellenmelidir.

Yangın alarm sisteminin bina içindeki görevinin önemi itibari ile binadaki diğer elektromekanik sistemlerleentegrasyonunun yapılması gerekmektedir. Bunun için yangın kontrol panelinde kontrol edilecek nokta sayısı kadar röle çıkışları da bulunmalıdır.

 

ZETA Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemleri

ZETA Alarm System Ltd. hayatınızı ve özenle korunması gereken tüm ticari yatırımlarınızı, akıllı yangın algılama çözümleri ile korur.  1985 Yılından bu yana EN54 Standartlarına tam uyumlu ürünleri ile Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika kıtalarında, toplam 40 ülkede sektörün ihtiyaç duyduğu teknolojileri, kaliteli tasarımlarıyla yüksek İngiliz standartlarında üretmeyedevam etmektedir.