KBS Panel Seal / KBS Mortar / KBS SealBags / KBS PipeSeal / KBS PipeWrap Elektrik ve Mekanik Tesisatı Geçiş Yolları ve Şaftlar için Özel Yangın Durdurucu Malzemeler

BASF-KBS Passive Fire Protection System 

Uluslararası bir Kimya Devi olan Alman BASF firmasının yangın koruma sistemi markası olan KBS ile pasif yangın korumasını geniş ve kaliteli ürün portföyü ile sağlamaktadır. KBS ürünlerinin oluşturduğu sistem çözümleri binalarda ve endüstriyel tesislerde yangın güvenliği standartları içinde en yüksek düzeyde koruma sağlar.

BASF KBS ürünleri ile yangından korunma alanında 60 yılı aşkın bir deneyime sahiptir ve kendi araştırma faaliyetleri, uygulama teknolojileri ve test koşulları sayesinde, işletmelerin özel şartlarına ve gereksinimlerinize uyacak çözümleri kolaylıkla bulabilmektedir.

Yılların tecrübesine dayanan uzmanlığı, yüksek kalite standartları ve yenilikçi yapısıyla, yangın yönetmeliklerine uygun onaylı ve sertifikalı ürünler sunmaktadır.


KBS Panel Seal INT( Dahili Ortamlar İçin )

KBS Panel SealINT, KBS Foamcoat ile kaplanmış mineral yün panellerden oluşur. İhtiyaçlar doğrultusunda KBS Panel Seal INT tek veya ikili panel olarak bina iç kısımlarında kullanılabilir

KBS Foamcoat su esaslı, Intumescent (Genleşen) yangın koruyucu özelliklere sahip, kablo ve diğer aksamların yangına karşı korunması için nüfuz edici yangın koruyucu kaplamadır.

Asgari yoğunluğu min.130 kg/m3 olan mineral yün paneller KBS Panel Seal INT olarak kullanılabilir.

KBS Panel Seal INT duvar ve tavanlarda herhangi bir ölçüdeki açıklıkların ve boru, kablo, vs. açıklık çevresinin kapatılması için kullanılabilir.

KBS Panel Seal INT ilgili tip ve standartlar çerçevesinde yapılan testler sonucunda dünya normları doğrultusunda onay almıştır.

EN1366-3;2009, DIN4102 Pt 9, BS476 Pt20

 

KBS Panel Seal ABL( Harici Ortamlar İçin )

KBS Panel Seal ABL, KBS Coating ile kaplanmış mineral yün panellerden oluşur. İhtiyaçlar doğrultusunda KBS Panel Seal ABL tek veya ikili panel olarak bina iç kısımlarında kullanılabilir

KBS Coating su esaslı, ablatif yangın koruyucu özelliklere sahip, kablo ve diğer aksamların yangına karşı korunması için nüfuz edici yangın koruyucu kaplamadır.

Asgari yoğunluğu min. 130 kg/m3 olan mineral yün paneller KBS Panel Seal ABL olarak kullanılabilir.

KBS Panel Seal ABL duvar ve tavanlarda herhangi bir ölçüdeki açıklıkların ve boru, kablo, vs. açıklık çevresinin kapatılması için kullanılabilir.

KBS Panel Seal ABL ilgili tip ve standartlar çerçevesinde yapılan testler soncunda dünya normlar doğrultusunda onay almıştır.

EN1366-3;2009, DIN4102 Pt 9, BS476 Pt20, ASTM-E-814,

 

KBS Mortar

Harç tipi KBS Mortar, kablo şaftlarında yangın ve duman geçişini engellemek için özel olarak imal edilmiştir.

Toz halinde 25 kg’lık torbalar içinde saklanan KBS Mortar, kablo şaftına uygulanacağı zaman su ile belli oranda karıştırılır ve harç haline getirilir. Harç haline getirilen KBS Mortar kablo şaftına mala ile perdahlanır.

KBS Mortar, kablo penetrasyonları için daralmayan, homojen ve duman gazı sızdırmaz yangın yalıtımı sağlamak üzere denetimli şişme etkisine sahip, kuru harç karışımıdır. KBS Mortar katılaşma sırasında sıkı ve çatlak içermeyen yalıtım sağlama üzere genleşir (en fazla %3) 

KBS Mortar, farklı kalınlıklarda tüm önemli standartlara uygun olarak 240 dakikaya kadar yangın dayanıklılığı göstermiştir.

Yeni kablolar KBS Mortar içerisine kolaylıkla döşenebilir. Malzeme düşük baskı gücü gösterir ve delmeye olanak sağlar.

KBS Mortar 0,6g/cm3 yoğunluğundadır. Birim m2've m3'te tüketim avantajı sağlamaktadır.    

KBS Mortar uygulaması tamamlandığında harç üzerinde çatlama, kırılma, büzüşme oluşmaz.

Uygulama esnasında herhangi bir ilave katkı malzemesi (mastik, köpük vs.) gerektirmez.

EN1366-3;2009, DIN4102 Pt 9, BS476 Pt20, UL1479

 

KBS SealBags 

KBS Sealbags, yastık tipi yangın durdurucu malzemedir ve kablo şaftlarında zaman zaman yeni kablo çekimi yapılan veya değiştirilen mahallerde (meselâ telefon santralleri, bilgi işlem merkezi, operasyon merkezleri gibi) özellikle temiz olması istenen ortamlarda kullanılmak için özel olarak imal edilmiştir.

Yastık tipi bu malzeme (KBS Sealbags) sıkıca bir araya getirilmiş mineral elyaf lifleri, yanmaz malzemeler, suda erimeyen özel karışımlar ve çok özel yangını geciktiren katkı maddelerinin cam elyafı kumaş torba içine sıkıştırılmasından oluşmaktadır.

KBS Sealbags özel kimyasal karışımı sayesinde uyguladığı ortam sıcaklığına bağlı olarak hacmini yaklaşık %45 oranında genişleterek gaz ve duman geçişini engellediği gibi yaklaşık 800°C’de katılaşarak, yangının kablo üzerinden yürümesine kesinlikle engel olmaktadır.

KBS Sealbags su ve hava şartlarına karşı dirençlidir. Özelliği tüm kötü hava ve çevre koşullarında kesinlikle kaybetmemektedir.

KBS Sealbags gibi kansere neden olan asbestos veya diğer toxic maddeler içermez.

KBS Sealbags   kablo şaftlarına kolaylıkla yerleştirilebilir veya tekrar geri alınabilir, böylelikle yeni kablo çekilmesi kolaylıkla yapılabilmektedir.

KBS Sealbags çeşitli kalınlıklarda 4 saate kadar yangını geciktirebildiğini gösteren enternasyonel test raporlarına sahiptir. KBS Sealbags’lerin hem yatay hem düşey kablo şaftlarına montajı mümkündür.

KBS Sealbags’lerin farklı boyutlar ve hacimlerdeki seçenekleri ile kablo şaftlarındaki küçük boşlukları dahi doldurmak mümkündür.

EN1366-3;2009, DIN4102 Pt 9, BS476 Pt20, UL1479, ASTM-E-814

 

KBS PipeSeal 

KBS PipeSeal , yanıcı özellikli ( PVC ,HDP, PPR vb.. ) borular için özel olarak üretilen yangın durdurucu boru kelepçesidir. Yangın durumunda, yangın bölmesi duvarlarına ve zeminlerine giren plastik borulardan alevlerin, sıcak gazların ve dumanın yayılmasını önler.

Kullanımı ve kurulumu kolaydır.

Çok esnek şişen madde, ne sudan ne de karbondioksitten etkilenmez.

Mükemmel yaşlanma direncine sahiptir.

KBS PipeSeal, kilitleme ve sabitleme kelepçeleriyle birlikte esnek kırmızı toz kaplamalı çelik bir yakadan oluşur. Şişen malzeme çelik ceket üzerine sabitlenir.

KBS PipeSeal ilgili tip ve standartlar çerçevesinde yapılan testler soncunda dünya normlar doğrultusunda onay almıştır.

EN1366-3;2009, DIN4102 Pt 11

 

KBS PipeSeal  Wrap

KBS PipeSeal Wrap, yanıcı özellikli (PVC,HDP, PPR vb..) borular için özel olarak üretilen yangın durdurucu boru sargısıdır. Yangın durumunda, yangın bölmesi duvarlarına ve zeminlerine giren plastik borulardan alevlerin, sıcak gazların ve dumanın yayılmasını önler.

KBS PipeSeal Wrap, şişen bileşikler, alev geciktiriciler, dolgu maddeleri ve katkı maddeleri içeren bir şişen üründür. 

KBS PipeSeal Wrap maruz kaldığı suyu emer ancak bu yangından korunma özelliklerini değiştirmez, ürün farklı kimyasallarla iyi bir uyum gösterir.

EN1366-3;2009